Korngryn à la slätten

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Korngryn à la slätten

Ett festligt recept på Östergötlands landskapsrätt - Korngryn à la slätten. Efterrätten gör du av bland annat korngryn, vaniljstång, mjölk, grädde, mynta, Cointreau och frukter som apelsin och jordgubb. Servera gärna som dessert till fest!

Korngryn à la slätten

Ingredienser

6 portioner
2 dl korngryn
5 dl vatten
1 krm salt
1 vaniljstång
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
finrivet skal av 1 apelsin
4 msk florsocker

Jordgubbs- och apelsinsallad

4 apelsiner
1 liter jordgubbar
1 msk strimlad mynta
1/2 dl Cointreau

Gör så här

00:10:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Väldigt gott men det är väl ändå Sörmlands landskapsrätt...?

    Magnus

  • Hej Lars! Prata gärna med din handlare så kan de säkert ta hem det i sortimentet.

    Ica-köket

  • Skall jag köpa korngryn hos lantmännen då ni inte säljer korngryn

    Lars

Testa liknande recept

  • Päron i ingefärslag
    Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vaniljkokta plommon med myntagrädde
    Betyg 3.6 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Crème brûlée à l'orange
    Betyg 2.8 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Yoghurtpanacotta med jordgubbar
    Betyg 3.1 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad