Korngryn à la slätten

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Korngryn à la slätten

Ett festligt recept på Östergötlands landskapsrätt - Korngryn à la slätten. Efterrätten gör du av bland annat korngryn, vaniljstång, mjölk, grädde, mynta, Cointreau och frukter som apelsin och jordgubb. Servera gärna som dessert till fest!

Korngryn à la slätten

Ingredienser

6 portioner
2 dl korngryn
5 dl vatten
1 krm salt
1 vaniljstång
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
finrivet skal av 1 apelsin
4 msk florsocker

Jordgubbs- och apelsinsallad

4 apelsiner
1 liter jordgubbar
1 msk strimlad mynta
1/2 dl Cointreau

Gör så här

00:10:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Väldigt gott men det är väl ändå Sörmlands landskapsrätt...?

    Magnus

  • Hej Lars! Prata gärna med din handlare så kan de säkert ta hem det i sortimentet.

    Ica-köket

Testa liknande recept

  • Bakad chokladkräm med citruspäron
    Betyg 4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Early bird breakfast martini
    Betyg 2.9 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Cosmopolitan
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Margarita
    Betyg 3.1 av 5.43 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fluffig turkish delight
    Betyg 2.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad