Kokospanerad fläskfilé med ananaschutney
Exotiskt recept på fläskfilé med ananaschutney. Du panerar köttet i kokos och gör en smakrik chutney med bland annat socker, juice, lök, chili, ananas och maizena. Servera den kokospanerade fläskfilén med potatisklyftor och ananaschutneyn.
Ingredienser
4 portioner
600 g fläskfilé
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 msk vatten
2 dl kokos
2 msk smör
salt
peppar
Ananaschutney
1/2 dl socker
4 dl apelsin- / ananasjuice (utspädd)
1 finhackad gul lök
1/2 röd finstrimlad chili
1 msk ättiksprit (12%)
1/2 hönsbuljongtärning
4 dl ananas färsk, fint tärnad (4 dl motsvarar ca 1/2 frukt)
2 msk maizenaredning för ljusa såsar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer