Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kokospanerad fläskfilé med ananaschutney

Exotiskt recept på fläskfilé med ananaschutney. Du panerar köttet i kokos och gör en smakrik chutney med bland annat socker, juice, lök, chili, ananas och maizena. Servera den kokospanerade fläskfilén med potatisklyftor och ananaschutneyn.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ananaschutney: Börja med att smälta sockret i en kastrull tills det fått en ljusbrun färg. Häll i juicen och tillsätt den hackade löken, chilin, ättika och hönsbuljongtärning.
  2. Låt koka upp och sedan sjuda tills ca 1/3 av vätskan återstår.
  3. Tillsätt tärnad ananas och red av med maizenaredning till chutneykonsistens. Smaka av med salt och peppar.
  4. Putsa och skär fläskfilén i 8 lika stora bitar (för 4 port). Banka försiktigt ut filébitarna med ett plateringsjärn eller med en kastrull. Vänd köttet i vetemjöl.
  5. Vispa ihop ägg och vatten i en djup tallrik. Doppa köttet i ägget och sedan i kokosen så att den täcker.
  6. Stek det panerade köttet i smöret i en stekpanna tills det precis är genomstekt, ca 3 min på varje sida. Salta och peppra.
  7. Servera med potatisklyftor och ananaschutneyn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 dl kokos
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
Ananaschutney
  • 1/2 dl socker
  • 4 dl apelsin- / ananasjuice (utspädd)
  • 1 finhackad gul lök
  • 1/2 röd finstrimlad chili
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 4 dl ananas färsk, fint tärnad (4 dl motsvarar ca 1/2 frukt)
  • 2 msk maizenaredning för ljusa såsar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer