Kokosglass med mango och maränger

Låt kokosgrädde, kondenserad mjölk och vispgrädde bli till en sammetslen glass, fylld med krispiga minimaränger och kakao. Toppa glassen med söt mango, syrlig passionsfrukt och rostad kokos. En perfekt avslutning på en somrig middag.

Ingredienser
4 portioner
1 förp kylskåpskall kokosgrädde (à 400 ml)
2 dl vispgrädde
1 förp kylskåpskall sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
1 msk kakao
2 dl minimaränger
1 dl riven kokos
2 passionsfrukter (ca 2 msk fruktkött)
1 förp fryst mango i tärningar (à 250 g)
Gör så här
05:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur kan man göra den här på veganska produkter?
Victoria
2025-07-24Hej igen Victoria! Jag hittade det här receptet, kanske går att byta smakerna lite om du vill ha med mangon? https://www.ica.se/recept/cashew-och-kokosglass-med-chokladsmak-720651/
ICA-köket
2025-07-24Hej Victoria! Det tror jag dessvärre blir svårt. Grejen med den här glassen är den kondenserade mjölken. Den gör att glassen blir smidig även utan glassmaskin. Jag vet dessvärre inte vad man skulle kunna ersätta den med. Glukos kanske, ihop med sojagrädde? Jag är ledsen att jag inte har något bra svar till dig! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-07-24Supergott! Vi hade färska hallon till istället för mango.
Jennie
2025-05-30