Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Knaprig chokladkaka

Recept på knaprig hemmagjord chokladkaka gjord på smör, sirap, kakao, cornflakes, nötter, solrosfrön, russin och choklad. Du smälter samman en smet och låter den stelna i långpanna i kylen. Servera till fikat eller som lyxigt snacks.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fodra en liten långpanna (ca 20x30 cm) med smörgåspapper.
  2. Smält smör och sirap i en kastrull. Rör först ner kakaon och sedan övriga ingredienser utom chokladen. Häll röran i långpannan och platta till det hela med en sked.
  3. Smält chokladen i en djup tallrik/skål över en kastrull med sjudande vatten, eller mikra den på halv effekt i 2 minuter.
  4. Bre ut den smälta chokladen över kakan och låt den sedan stelna i minst 30 minuter i kylen.
  5. Kakan håller sig minst 1 vecka i kylen.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 100 g smör
  • 3 msk ljus sirap
  • 2 msk kakao
  • 3 dl cornflakes (gärna k-flingor, som är knapriga)
  • 1 dl grovhackade nötter (gärna sötmandel)
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1 dl russin (s k sultanas)
  • 100 g ljus eller mörk choklad
Lägg till i inköpslistan