Kladdkaka med choklad

En kladdkaka med smält choklad istället för kakao - drömmen för alla chokladälskare! Välj om du vill lyxa till kladdkakan med en glasyr på mörk choklad och kaffe också, eller ha den precis som den är med en klick grädde. Den här kakan är också perfekt som glutenfri chokladtårta.

Gör så här
00:13:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit utan bär och grädde till servering.
Energi1162 KJ / 278 kCal
Fett18 g
Salt0.2 g
Kolhydrater24 g
Protein4 g
Kommentarer
31 stGanska konstigt recept. Dels står det inte i texten att det är 200 grader varmluft så jag tog 200 grader över o under värme. Då jag hade en 26 cm form blev den väl tunn. Hade den inne ca 15 minuter. Får se hur den blir när den kallnat och vi kan provsmaka. Det är ju bra den är glutenfri. Tog 1 dl mindre socker och 55% choklad.
Maria
Har lagat den här flera gånger med 50-55 procent choklad (Lindt eller Anthon Berg) och HERREGUD så god den blir! Garnerar med smälta Werters original (blir som knäckflarn) på och strör över lite flingsalt. Kaffet kan man skippa om man vill ha snällare smak.
Elin
Den var jättegod! Ett barnbarn älskade den. Hoppade tyvärr över kaffet i glasyren eftersom min man övertalade mig att göra så men den smakade underbart ändå.
Karin
Bakat detta ett par gånger. Använder mörkt choklad för annars blir det för sött. Dessutom använder jag en mycket mindre form, annars blir den platt och tråkig. Idag bakar jag denna dagen före servering, blir så mycket godare dagen efter. Alla har frågat efter receptet!
Maya
Mycket krämig och rejält chokladig i smaken, bästa receptet!
Irene
Värdelöst recept, inte alls som på bilden! Vem ersätter mina 4 ägg?
Linnéa
Supergod kladdkaka, som jag nu gör för tredje gången på ganska kort tid. Härligt med en glutenfri kaka, som är så här chokladig. Har idag gjort hekt enligt receptet med kaffe i glasyren. Dock var min ugn varmare än dotterns, så 15 minuter var lite lång tid.
Karin
Jättefin kaka, med den mindre springformen blir kakan hög och fin. Min ugn behövde 17minuter 🙂
Inger
Kan man göra dubbelsats i lite större form? Vill ha den hög och vi är ganska många :)
Sara
Hej Sara! Vi skulle inte rekommendera att dubblera receptet. Det är bättre i så fall att göra två stycken. Den blir lätt "kladdig" och om du dubblerar den så blir den svår att hantera. Om du har en varmluftsugn så kan du grädda 2 formar samtidigt. Håll koll på tårtorna i ugnen när du gräddar dom i så fall. Tiden kan behöva justeras. Lycka till med bakningen och hoppas att du gillar tårtan! Hälsningar Elina
ICA-köket
Vilket skämt till recept. Som flera nämner blir tårtan inte så hög om man följer beskrivningen. Säkra på att man inte bör vispa socker o ägg luftigt eller dyl?
Linn
Hej Linn! Tack för din kommentar. Vi har sett över receptet och vi har ändrat storleken på springformen till 18-20 cm i diameter. Det går att baka kakan i en större springform men då blir den inte lika hög som på bilden. Socker och ägg ska vispas ner i smeten som det står i receptet. Det behöver inte bli luftigt, smeten ska bara bli slät. Hoppas att du vill testa baka kakan en gång till! Hälsningar Elina
ICA-köket