Kasslerpytt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kasslerpytt

Curry- och sweet chilikassler med smörstekta rotfrukter blir fort familjens favoritmåltid! Pytten smakar bäst som den är med potatis, palsternacka och morötter tillsammans med den krämiga såsen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna potatisar, palsternacka och morot. Skala och finhacka löken. Fräs alla rotfrukter i margarin eller smör i en stekpanna på medelstark värme tills de mjuknar.
  2. Skär kasslern i små tärningar. Blanda ner kassler och ärter i pannan. Krydda med curry, salt och peppar.
  3. Servera pytten med en sås av lättcrème fraiche smaksatt med sweet chili.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar (10 motsvarar ca 800 g)
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 400 g kassler
  • 1 dl djupfrysta ärter
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk sweet chili
Lägg till i inköpslistan