Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kasslerfrestelse

En magnifikt recept på kassler och tomat i ugn som du kryddar med smakrikt örtsmör. Denna kasslerfrestelse är matig och enkel att göra. Du serverar den med potatiskroketter eller potatisgratäng och sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kasslern i tunna skivor. Lägg dem på ett ugnssäkert fat lite omlott.
  2. Dela tomaterna och ställ dem med snittytan upp vid sidan om. Krydda med svartpeppar och pressad vitlök.
  3. Blanda smör med hackad gul lök, hackad gräslök, pressad citron, hackade citronmelissblad, torkad timjan och torkad dragon. Bred örtsmöret över kasslern. Ställ in i ugn i 225°C ca 20 minuter. Servera med potatiskroketter eller potatisgratäng och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kassler
  • 4 tomater
  • svartpeppar
  • vitlök
  • 50 g smör
  • 1/2 gul lök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 tsk saft av pressad citron
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 påse potatiskroketter (à 600 g)
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan