Kassler- och baconburgare med coleslaw

Här har du en hamburgare i ny tappning med kassler, krispig bacon och krämig coleslaw som du måste prova! Rosta ditt goda bröd och montera snabbt samman de smakrika och mättande burgarna som passar lika bra till fredagsmyset som på barnkalaset.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Ingredienser
4 portioner
Coleslaw
1 dl matyoghurt (10 %)
1/2 dl hackad persilja
1 msk vitvinsvinäger
1 krm socker
2 krm salt
1/2 krm peppar
1 liten fänkål (à ca 200 g)
1 äpple
1 morot
Kassler- och baconburgare
1 rödlök
2 tomater
1 paket bacon (à 140 g)
ca 250 g kassler
8 sivor formbröd
4 msk chilisås
4 blad romansallad
8 ostskivor
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
00:01:30
Har du lagat receptet?
Kommentarer
53 stVi vuxna tyckte att detta var ett riktigt bra recept, blev posivt överraskade att det kunde vara så gott med kassler, medan 9-åringen valde sallad och bacon i sitt bröd och 7-åringen endast åt bröd. Så det var ingen total succe. Dock gick det snabbt att laga och var väldigt smidigt. Kanske att vi vill ha något till, som klyftpotatis eller pommes frites. Coleslawen var god, även om jag nog föredrar en med vitkål. Kändes som en ganska fräsch rätt.
Kristina
Annorlunda, men vinnande hamburger-recept! Lite för salt med både bacon och kassler, men med hemmagjord guacamole blev det ljuvligt. Kanon med chilisås - variant till ketchup! Mera yogurt i coleslawn (men då rätten serverades med guacamole skivade vi i stället äpplen och morötter i stavar, och skippade coleslaw). Bytte även svampigt hamburgerbröd mot surdegsbröd (rostat, eller penslat med olivolja och vitlök i ugn - frasigt!), och la fram flera olika (även mjuka) ostar. Vill man lyxa till det lite kan man karamellisera gul lök till.
Kristina
Annorlunda, men vinnande hamburger-recept! Lite för salt med både bacon och kassler, men med hemmagjord guacamole blev det ljuvligt. Kanon med chilisås - variant till ketchup! Mera yogurt i coleslawn (men då rätten serverades med guacamole skivade vi i stället äpplen och morötter i stavar, och skippade coleslaw). Bytte även svampigt hamburgerbröd mot surdegsbröd (rostat, eller penslat med olivolja och vitlök i ugn - frasigt!), och la fram flera olika (även mjuka) ostar. Vill man lyxa till det lite kan man karamellisera gul lök till.
Kristina
Trodde inte att det här skulle vara någon höjdare men jag hade fel! Gjorde dock några ändringar till gång nummer två. Andra gången valde jag att ha två skivor kassler på varje burgare. Dubblade även osten. Jag lade till BBQ sås för extra smak och bytte ut frankan mot ett lantbröd som gjorde att rätten såg lyxigare ut. Dubblade yoghurtmängden och hade i två äpplen då jag tyckte det var lite snålt beräknat i grundreceptet. Funkade även att värma på dagen efter.
Malena
Snabbt att laga, var en ny variant med kassler, var inte i vår smak, tyvärr inte heller coleslawn. Vi föredrar med vitkål. Denna maträtt "föll oss inte på läppen".
Birgitta
Melker 9 år berättar: Jag och min mamma bestämde oss för att testlaga ihop. Jag och mina syskon tjatade att vi skulle ha hamburgebröd, och mamma gick med på det! Det roligaste var att lägga ihop burgarna. De blev supergoda. Allt i dem smakade bra, särskilt bacon, men jag hade kanske ännu hellre haft hamburgekött än kassler. Mamma påstod att fänkål passade perfekt i coleslawen, fast jag håller inte med... Men jag ska se till att vi lagar burgarna fler gånger!
Helena
En ny variant på hamburgare som uppskattades av barnen(även coleslawn). Blev dock lite besviken på coleslaw, den var inte så pepprig i smaken som den annars blir av vitkålen. När vi lagade om den en vecka senare gjorde jag coleslaw på en blandning av fänkål och vitkål och bytte ut formbröden mot frisco bröd istället. Just bröd bytet gillade barnen då tyckte att det var lättare att hålla ihop burgaren. Denna rätt kommer defenitivt dyka upp många fler gånger hemma hos oss.
Anna
Snabbt att laga, snabbt att äta. Mycket goda smaker i kombination. Bacon förhöjde den annars ganska smaklösa kasslern, gott med chillisås och coleslawen. Jag föredrar nog något kvämigare caleslaw, lite för sur i smaken. Sonen mumsade i sig allt. Hade nog gärna haft något mer på tallriken - klyftpotatis kanske? Får testa nästa gång.
Jenny
Smarrigt recept. Snabbt tillagat (ca ½ timme) och dessutom rätt mättande för två vuxna - det såg lite för lite ut för fyra personer. Kålsalladen var nog lite för sur - kanske skulle jag ha gjort den några timmar i förväg så att ingredienserna fått mer tid på sig att bekanta sig med varandra. Nu var det mest 'lösa förbindelser' - man kände och smakade de olika beståndsdelarna var för sig. Jag uppskattade i alla fall det lite sötsura alternativet till den slentrianmässiga 'pomfritten'. Ska testa kålsalladen igen och se om jag kan få lite mer fason på den.
Hans
Snabbt och gott! Jag trodde det skulle bli för mycket kött med både kassler och bacon men det var en väldigt bra kombination. Trevligt med formbröd som alternativ till hamburgerbröd. Hade tyvärr inga äpplen hemma till coleslawen, men den blev god ändå, men jag tror att den hade blivit ännu bättre med äpple. Ända nackdelen var att det kändes som det var lite för lite mat till fyra vuxna.
Louise