Kassler- och baconburgare med coleslaw
Här har du en hamburgare i ny tappning med kassler, krispig bacon och krämig coleslaw som du måste prova! Rosta ditt goda bröd och montera snabbt samman de smakrika och mättande burgarna som passar lika bra till fredagsmyset som på barnkalaset.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
4 portioner
Coleslaw
1 dl matyoghurt (10 %)
1/2 dl hackad persilja
1 msk vitvinsvinäger
1 krm socker
2 krm salt
1/2 krm peppar
1 liten fänkål (à ca 200 g)
1 äpple
1 morot
Kassler- och baconburgare
1 rödlök
2 tomater
1 paket bacon (à 140 g)
ca 250 g kassler
8 sivor formbröd
4 msk chilisås
4 blad romansallad
8 ostskivor
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vi vuxna tyckte att detta var ett riktigt bra recept, blev posivt överraskade att det kunde vara så gott med kassler, medan 9-åringen valde sallad och bacon i sitt bröd och 7-åringen endast åt bröd. Så det var ingen total succe. Dock gick det snabbt att laga och var väldigt smidigt. Kanske att vi vill ha något till, som klyftpotatis eller pommes frites. Coleslawen var god, även om jag nog föredrar en med vitkål. Kändes som en ganska fräsch rätt.
Kristina
2011-11-15Annorlunda, men vinnande hamburger-recept! Lite för salt med både bacon och kassler, men med hemmagjord guacamole blev det ljuvligt. Kanon med chilisås - variant till ketchup! Mera yogurt i coleslawn (men då rätten serverades med guacamole skivade vi i stället äpplen och morötter i stavar, och skippade coleslaw). Bytte även svampigt hamburgerbröd mot surdegsbröd (rostat, eller penslat med olivolja och vitlök i ugn - frasigt!), och la fram flera olika (även mjuka) ostar. Vill man lyxa till det lite kan man karamellisera gul lök till.
Kristina
2011-11-15Annorlunda, men vinnande hamburger-recept! Lite för salt med både bacon och kassler, men med hemmagjord guacamole blev det ljuvligt. Kanon med chilisås - variant till ketchup! Mera yogurt i coleslawn (men då rätten serverades med guacamole skivade vi i stället äpplen och morötter i stavar, och skippade coleslaw). Bytte även svampigt hamburgerbröd mot surdegsbröd (rostat, eller penslat med olivolja och vitlök i ugn - frasigt!), och la fram flera olika (även mjuka) ostar. Vill man lyxa till det lite kan man karamellisera gul lök till.
Kristina
2011-11-15