Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kassler med äppelsås i mikrougn

Kassler med äppelsås i mikrougn är ett vinnande sätt att servera kassler på. Tillaga kasslern med enbär, vitlök, senap, peppar och olja i mikrovågsugn. Gör en sås på äpple, citronsaft, socker och smör och servera till. Passar bra till ris och potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ett rutmönster i kasslern med en vass kniv, eller skåra den lätt.
  2. Krossa enbären och blanda med pressad vitlök, senap, peppar och olja. Gnid in kasslern med blandningen.
  3. Lägg köttet med den feta sidan nedåt i en form. Täck formen och tillaga på full effekt i 5 min. Vänd kasslern och fortsätt tillagningen på låg effekt i 7 min.
  4. Sås: Skala äpplena och skär i klyftor. Ta bort kärnorna. Lägg klyftorna i lite citronvatten så att de inte mörknar.
  5. Häll sockret i en hög i en skål. Lägg matfettet ovanpå. Täck och värm på full effekt i 3 min. Rör om efter halva tiden och späd med vattnet. Lägg i äppelklyftorna och rör om. Täck och koka ca 5 min. Rör om och låt svalna.
  6. Skär upp kasslern och servera den med potatis eller ris och äppelsås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g benfri kassler
  • 1 msk enbär
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 msk senap
  • peppar från kvarn
  • 1 msk olja
Sås
  • 2 1/2 äpplen
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 3 msk socker
  • 25 g smör eller margarin
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?