Kamutvetesallad med avokado och melon

Härligt fräsch och god sallad som har kamutvete som grund. Grynsalladen fyller du också med goda haricots verts, salladsärtor och en söt melon som t ex galia eller cantaloupe. Avokadon bidrar med krämighet och de saltrostade mandlarna ger härligt krisp.

Ingredienser
4 portioner
3 dl kamutvete
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp färska haricots verts (bönor) (à 150 g)
1 förp färska salladsärtor (à 150 g)
1/2 melon (gärna galia eller cantaloupe)
2 avokador
1 kruka gräslök
finrivet skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 3 msk saft)
3/4 dl olivolja
salt
svartpeppar
1 dl saltrostrade mandlar
Till servering
krasse eller röd oxalis
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
1 stFräsch sallad, nytt med melon. Stekte upp en chilihalloumi till som gav sälta och lite hetta till salladen.
Kristina