Kall potatisterrin
![Kall potatisterrin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_19517/cf_259/kall_potatisterrin.jpg)
Förtjusande kall potatisterrin med rotselleri, dijonsenap och crème fraiche. Kall potatisterrin passar utmärkt på buffébordet eller till kallskuret kött.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009
![Kall potatisterrin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_19517/cf_259/kall_potatisterrin.jpg)
Ingredienser
6 (buffè)
500 g potatis
1 bit rotselleri (à ca 150 g)
4 schalottenlökar
1 dl finskuren gräslök
4 gelatinblad
3 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
2 krm peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Byt ut potatis och rotsellerin mot 600 g färska rödbetor. Koka dem mjuka med skalet på och gnid av skalet under rinnande kallt vatten. Följ sedan receptet fram till punkt 3. Byt senapen mot 100 g smulad chèvre (getost) som får smälta ner i crème fraichen. Följ sedan receptet. Receptet är beräknat för 6 buffèportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer