Kall potatisterrin

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Kall potatisterrin

Förtjusande kall potatisterrin med rotselleri, dijonsenap och crème fraiche. Kall potatisterrin passar utmärkt på buffébordet eller till kallskuret kött.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Kall potatisterrin

Ingredienser

6 (buffè)
500 g  potatis
1   bit rotselleri (à ca 150 g)
4   schalottenlökar
1 dl  finskuren gräslök
4   gelatinblad
3 dl  crème fraiche
1 msk  dijonsenap
2 msk  ljus sirap
1 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Byt ut potatis och rotsellerin mot 600 g färska rödbetor. Koka dem mjuka med skalet på och gnid av skalet under rinnande kallt vatten. Följ sedan receptet fram till punkt 3. Byt senapen mot 100 g smulad chèvre (getost) som får smälta ner i crème fraichen. Följ sedan receptet. Receptet är beräknat för 6 buffèportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grönkålsgratängen som passar julbordet
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glutenfritt bröd med rotselleri
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Framtidstacos
Betyg 1.9 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortilla av rotselleri
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotselleripuré
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotselleridipp på smörstekt levain 
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga