Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Julmust i såsen

Låt gästerna gissa vilken smak som gömmer sig i denna fulländade sås med julmust! Lättlagad och mycket god. Servera gärna till stekt kyckling, grönsaker och ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda crème fraiche, julmust, hönsbuljongtärning, hackad rosmarin och soja i en kastrull. 
  2. Koka ihop en kort stund. Servera till stekt kyckling, grönsaker och ris.

För alla

Kontrollera ingredidensförteckningen på buljongen.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Roligt att låta gästerna (eller familjemedlemmarna) gissa den hemliga ingrediensen.

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl julmust
  • 3/4 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk hackad rosmarin
  • 1 msk soja
Lägg till i inköpslistan