Ingefärsshot

Betyg 4.5 av 5.147 personer har röstat
Receptet har 56 kommentarer
Ingefärsshot

En ingefärsshot om dagen sägs hålla förkylningen borta. Här är ett enkelt recept på shot med ingefära och citron, allt du behöver är en mixer och en sil.

Ingefärsshot

Ingredienser

6 dl
300 g färsk skalad ingefära
2 tsk honung
6 dl vatten
2 msk citronjuice

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

56 st
  • Jag har testat receptet några gånger och det blir mycket bättre skjuts om man låter blandningen stå och dra i mixern en bra stund innan man silar den. Kör mixern mellan varven så blir den inte dålig. Se till att trycka ur all vätska genom silen med en sked. Jag tar hälften av vattnet men behåller resterande mängder vilket ger ca 5 dl färdig shot.

    Pär

  • Hur länge håller en sig i kylskåpet?

    Elin

    Hej Elin! Den håller nog inte mer än några dagar, det finns risk för att den jäser. Men du kan ju frysa in den om du vill spara den längre! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Mycket god. Och uppskattar att den är rå- ej uppvärmd. Enkel att göra.

    Josefine

  • Rekommenderas, jag mixade även med lite Gojibär och gurkmeja samt lite chilifrukt (valfri sort). Sil behövs ej, då behålls mer av det nyttiga, och om man silar kan man mycket väl äta det som blir över i silen, alternativt låta det torka, finmala och använda det som kryddning i mat. Många tycker den är stark men ingefära ska smaka och riva lite, jag gillar å andra sidan ingefära och äter även lite rå ingefära varje morgon. Så är den för stark ska man nog minska andelen ingefära.

    Roger

  • Måste man sila ? Kan man inte äta de som blir över ?

    Linda

    Hej Linda! Det behöver man inte, det går bra att äta/dricka allt ihop Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • så mycket du kan elisabeth

    Ruben

  • Hur mycket ska man dricka per dag för att "boosta" sig?

    Elisabeth

  • Tvärtom. Om den dricks rå, utan att värmas, så behålls mer vitaminer och peptidaser, än att värma ingefäran under 60 grader.

    Andreas

  • Verkar lite för snabbt, borde nog värmas upp till max 60 grader för ta vara på ingefäran bättre. Låta dra i minst 20 minuter.

    Michael

  • Men ursäkta har jag köpte fel ingefära . Enl de där portion , går det ens dricka . Jag tog 150 g ingefära o 8dl o 4 msk honung. O det är så stark att inte ens gå att dricka !!! De andra recept bruka ha 150 g till 1 L vatten mm. Så jag undrar detta är verkligen någoting som beprövade. Jag provade p g a nyfikenhet men … alltså ??

    Minghui

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi207 KJ / 49 kCal
Fett0 g
Salt0.04 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Gurk- och pepparrotssnaps
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Herrgårdssnaps
    Betyg 3 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grape- och ingefärsdrink
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Snaps på blekingska
    Betyg 3 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rabarbersnaps
    Betyg 4.5 av 5.94 personer har röstat
    Receptet har 32 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Flädersnaps
    Betyg 4.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad