Hallonsorbet fylld med vaniljmascarpone på chokladkexbotten

Betyg 4.1 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Hallonsorbet fylld med vaniljmascarpone på chokladkexbotten

En riktig bomb med guldkant för ett sprakande avslut! Inspirerad av Nobelfesternas glassbomber men i det lilla formatet. Det här är en uppfriskande dessert där syrlig sorbet möter krämig vaniljmascarpone.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Hallonsorbet fylld med vaniljmascarpone på chokladkexbotten

Ingredienser

6 portioner
3/4 l hallonsorbet
1/2 ask mascarpone (1/2 ask motsvarar 125 g)
50 g smör
50 g mörk choklad
9 st fullkorns digestivekex
1 dl vispgrädde
3 msk vanilj likör (Liqeur 43)
2 msk honung
2 tsk färskpressad citronjuice

Hallonsås

250 g frysta, tinade hallon
2 msk socker
hallon till garnering

Glittrande karamell

2 dl socker
1 dl vatten
2 krm ättiksprit (12 %)

Gör så här

00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Jag hade inte vaniljlikör utan tog 1,5 msk vaniljvodka och sedan skrapade jag ur en halv vaniljstång. Det blev jättegott, tyvärr lite hårt men det beror då antagligen på avsaknaden av alkohol då? =) Rekoemmenderas verkligen, och hade plastfolie i muggarna! Det var perfekt, skulle kunna tänka mig att göra de mindre.

Danielle

2014-01-07

Hej Jennifer och Margareta! Alkoholen påverkar inte bara smaken utan även konsistensen och gör att mascarponeblandningen inte blir så hård. Ett tips är att smaksätta blandningen med konc saft, t ex apelsin eller fläder. Då blir den nog lite sötare och hårdare än om man tar likör, men inte fullt lika hård som om man utesluter likören helt.

Ica-köket

2013-01-11

Hej! Ett tips är att använda lite mer likör, alkoholen påverkar konsistensen på mascarponefyllningen och gör att den inte blir så hård. Ett annat tips är att dela »bomben« så snart det går i fyra »tårtbitar« - på så sätt kommer värmen åt mascarponekrämen bättre.

Ica-köket

2013-01-11

Testa liknande recept

Jordgubbspaj med digestivebotten
Betyg 4.6 av 5.56 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Krispig choklad- och apelsinkräm i glas
Betyg 4.4 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Limetopping med mascarpone
Betyg 3.4 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Trifle med pepparkaka
Betyg 4.4 av 5.57 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Ananas med marscarponecreme
Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Mascarponekräm
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad