Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glöggpastej

Hemlagad leverpastej är något alldeles extra! Denna glöggpastej lagar du på kycklinglever och smaksätter med basilika och glögg. Pastejen gör sig utmärkt på julbordet, till julbrödet eller som en egen rätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs lök och kycklinglever. Salta och peppra. Låt inte levern bli överstekt, den ska ha en ljus rosa kärna i mitten.
  2. Mixa levern i en mixer/matberedare med kniven. Tillsätt basilika, smör lite i taget och glögg. Krydda ev med mer salt och peppar. Häll upp i en form att stelna.
  3. Gele: Blötlägg gelatinbladet 5-10 minuter. Koka upp buljongen och glöggen, rör ner gelatinbladet. Låt geléet halvstelna, skeda över så att pastejen täcks med gelé.
  4. Ställ kallt till servering.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 400 g kycklinglever
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar (från kvarn)
  • 1 tsk torkad basilika
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 3 msk glögg
Gele
  • 1 gelatinblad
  • 1/2 dl buljong (av höns/kalv eller skinkspad som ej är för salt)
  • 1 msk glögg
Lägg till i inköpslistan