Glögg

52
4
Glögg

Fantastisk god och smakrik glögg tillverkar du själv med detta suveräna recept. Glöggen får sin smak av bland annat nejlikor, kanel och pomerans. Servera glöggen varm tillsammans med russin och mandel.

Glögg

Ingredienser

1 l
1 flaska rödvin (à 75 cl )
1 bit kanelstång
1 bit ingefära
1 bit pomerans
5 hela nejlikor
2 tsk hel kardemumma
400 g sockerbitar
1/2 flaska renat brännvin eller vodka (à 35 cl)

Till servering

russin
skållad sötmandel

Gör så här

Tips

Vid tidsbrist: Värm färdigköpt glögg i en gryta. Spetsa eventuellt med några matskedar konjak. Servera med russin och mandel eller nötter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Jörgen

2012-12-18

Det här är bra. På tyska kallas den Feuerzangembowle, vilket också är en mäkta populär svartvit pilsnerfilm med Tysklands variant av Nils Poppe: http://de.wikipedia.org/wiki/Feuerzangenbowle http://www.imdb.com/title/tt0036818/

Claes

2012-11-26

Apoteken säljer en alldeles utmärkt glöggkryda i koncentrat på flaska. Dryg och man kan använda den istf alla dessa örter/kryddor. Spriten ingår dock ej - tyvärr.

Claes

2008-12-03

Det bästa av ICA&39;s recept på glögg vid skrivande stund. Orsaken till att det är det bästa är att beskrivningen ej utesluter några moment eller ingredienser från start till färdig produkt. Andra recept kan ibland utesluta moment eller ingr.