Fantastisk god och smakrik glögg tillverkar du själv med detta suveräna recept. Glöggen får sin smak av bland annat nejlikor, kanel och pomerans. Servera glöggen varm tillsammans med russin och mandel.
Ingredienser
1 l
1
flaska rödvin (à 75 cl )
1
bit kanelstång
1
bit ingefära
1
bit pomerans
5
hela nejlikor
2
tsk
hel kardemumma
400
g
sockerbitar
1/2
flaska renat brännvin eller vodka (à 35 cl)
Till servering
russin
skållad sötmandel
Gör så här
Tips
Vid tidsbrist: Värm färdigköpt glögg i en gryta. Spetsa eventuellt med några matskedar konjak. Servera med russin och mandel eller nötter.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
52
4 st
Kommentarer
Jörgen
2012-12-18
Det här är bra.
På tyska kallas den Feuerzangembowle, vilket också är en mäkta populär svartvit pilsnerfilm med Tysklands variant av Nils Poppe:
http://de.wikipedia.org/wiki/Feuerzangenbowle
http://www.imdb.com/title/tt0036818/
Claes
2012-11-26
Apoteken säljer en alldeles utmärkt glöggkryda i koncentrat på flaska. Dryg och man kan använda den istf alla dessa örter/kryddor.
Spriten ingår dock ej - tyvärr.
Claes
2008-12-03
Det bästa av ICA&39;s recept på glögg vid skrivande stund. Orsaken till att det är det bästa är att beskrivningen ej utesluter några moment eller ingredienser från start till färdig produkt. Andra recept kan ibland utesluta moment eller ingr.
Kommentarer
Jörgen
2012-12-18Det här är bra. På tyska kallas den Feuerzangembowle, vilket också är en mäkta populär svartvit pilsnerfilm med Tysklands variant av Nils Poppe: http://de.wikipedia.org/wiki/Feuerzangenbowle http://www.imdb.com/title/tt0036818/
Claes
2012-11-26Apoteken säljer en alldeles utmärkt glöggkryda i koncentrat på flaska. Dryg och man kan använda den istf alla dessa örter/kryddor. Spriten ingår dock ej - tyvärr.
Claes
2008-12-03Det bästa av ICA&39;s recept på glögg vid skrivande stund. Orsaken till att det är det bästa är att beskrivningen ej utesluter några moment eller ingredienser från start till färdig produkt. Andra recept kan ibland utesluta moment eller ingr.