Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Glögg

Fantastisk god och smakrik glögg tillverkar du själv med detta suveräna recept. Glöggen får sin smak av bland annat nejlikor, kanel och pomerans. Servera glöggen varm tillsammans med russin och mandel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm rödvinet med kryddorna i en gryta. Lägg sockerbitarna på ett galler (exempelvis från ugnen) över ca hälften av grytan. Häll spriten i grytan och värm.
  2. När vinblandningen är varm tänds den på med en tändsticka. Ös försiktigt den brinnande spriten över sockerbitarna så att de smälter och sockrar glöggen.
  3. Släck elden med ett lock. Smaka av om glöggen blivit tillräckligt söt. Tänd annars på glöggen igen och ös över fler sockerbitar.
  4. Låt glöggen bli genomvarm eller låt den kallna och spara i kylskåpet ca 2 veckor.
  5. Servera glöggen varm med russin och mandel.

Tips

Vid tidsbrist: Värm färdigköpt glögg i en gryta. Spetsa eventuellt med några matskedar konjak. Servera med russin och mandel eller nötter.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 1 flaska rödvin (à 75 cl )
  • 1 bit kanelstång
  • 1 bit ingefära
  • 1 bit pomerans
  • 5 hela nejlikor
  • 2 tsk hel kardemumma
  • 400 g sockerbitar
  • 1/2 flaska renat brännvin eller vodka (à 35 cl)
Till servering
  • russin
  • skållad sötmandel
Lägg till i inköpslistan