Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Glassig Espressoshake

Sommarens piggaste shake är en krämig historia där äggulan rundar av espressons härliga beska. På topp en fin kula vaniljglass som sakta blandar sig med shaken och gör den, om möjligt, ännu krämigare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gör två shakes åt gången. Blanda 2 kalla espresso, 2 äggulor, 1/2 dl mjölk, 2 tsk socker och 3 isbitar i en shaker.
  2. Tillslut shakern ordentligt och skaka kraftigt i några sekunder.
  3. Häll upp drycken i två glas, tillsätt 1 matsked glass och servera omedelbart, helst i höga glas.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsdryck och glassen mot mjölkproteinfri glass.

Recept och bild i samarbete med Lavazza.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kalla espresso (gärna Lavazza Qualità Rossa) (4 espresso motsvarar ca 1 dl)
  • 4 färska äggulor
  • 1 dl mjölk
  • 4 tsk socker
  • 6 isbitar
  • 4 msk vaniljglass
Lägg till i inköpslistan