Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Glassig Espressoshake

En glassig kaffedrink är ett perfekt avslut på en god middag. Denna espressoshake är en krämig historia där äggulan rundar av espressons härliga beska. Toppa med en fin kula vaniljglass som sakta blandar sig med shaken och gör den, om möjligt, ännu krämigare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gör två shakes åt gången. Blanda 2 kalla espresso, 2 äggulor, 1/2 dl mjölk, 2 tsk socker och 3 isbitar i en shaker.
  2. Tillslut shakern ordentligt och skaka kraftigt i några sekunder. Häll upp drycken i två höga glas.
  3. Gör nästa sats med espressoshake och häll upp i glas. Tillsätt 1 matsked glass i varje glas och servera omedelbart.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsdryck och glassen mot mjölkproteinfri glass.

Recept och bild i samarbete med Lavazza.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kalla espresso (gärna Lavazza Qualità Rossa) (4 espresso motsvarar ca 1 dl)
  • 4 färska äggulor
  • 1 dl mjölk
  • 4 tsk socker
  • 6 isbitar
  • 4 msk vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer