Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gino med mandel och nyponcrème

Få efterrätter är lika enkla och utsökta som Gino. För detta recept behöver du frukt som nektarin eller clementin, banan, kiwi och vit blockchoklad. Servera med en härlig mandel- och nyponcrème av kvarg, nyponpulver, mandelbiskvier och citronsaft.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på "grill" eller 275°C.
  2. Skala och skiva nektariner eller clementiner, bananer och kiwi. Blanda och fördela detta på 4 ugnssäkra tallrikar (för 4 port) eller i en form.
  3. Riv vit blockchoklad över. Gratinera 4-5 minuter i ugnen.
  4. Blanda kvarg med nyponpulver och krossade mandelbiskvier samt gärna citronsaft. Ställ in i frysen några minuter.
  5. Servera genast när frukten är klar. Skeda på kvarg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 nektariner eller clementiner
  • 2 bananer
  • 2 kiwi
  • 100 g vit blockchoklad
  • 2 dl kvarg gourmet
  • 2 msk nyponpulver
  • 50 g krossade mandelbiskvier
  • ev 2 msk citronsaft
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?