Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Frukt- och hasselnötskaka

Saftig efterrättskaka med hasselnötsmjöl och grönsaksresterna från en råsaftcentrifug. Ett perfekt sätt att ta hand om minsta smula och inte mata sopmonstret.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en form med löstagbar kant som är 24 cm i diameter (för 10 bitar) eller spänn fast ett bakplåtspapper.
  3. Smält smöret i en stor kastrull. Blanda ner socker och vanilj. Rör ner äggen ett i taget. Tillsätt ”fruktrenset” från juicen Söt dröm- Juice på jordgubbar och päron, hasselnötsmjöl och sikta ner kakao och rör om.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Låt kakan svalna i formen på galler.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 4 dl fruktrens från råsaftcentrifugen efter juicen Söt dröm (se länk nedan under steg 3)
  • 2 dl hasselnötsmjöl
  • 1/2 dl kakao
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer