Friterad banan med glass
4.8Världens godaste

Friterad banan med glass är en dessert där varmt möter kallt och är fantastiskt god i sin enkelhet! Lyft bananen till nya höjder genom att panera och fritera den gyllene och krispig med en varm och mjuk mitt, avnjut med vaniljglass och sirap.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
16 stSämsta frityrsmeten jag varit med om, den är så tunn och rinnig att den bara rinner av bananerna och bildar ett så tunt skikt att det knappt blir någon frityr.
Izabelle
Minskade mängden vatten (2 dl) och dubbelfriterade (doppade i smet mellan första och andra vändan). Blev toppenbra!
Elin
Funkar det i airfryern tro?
Lisa
Bra recept! Dubbelfriterade och en sats både räckte och blev över för det. Blev inget ordenligt skal av bara en fritering.
Sanja
Min arbetskollega gjorde det här till våra brukare och det vart jättegott med vaniljglass till. Väldigt uppskattat. Ska själv göra det här hemma och bjuda på.
Angelica
Om smeten är för tunn eller inte är nog en smaksak. Vi testade enligt recept och tyckte att det blev kanon.
Eva-lotta
Smeten är för tunn, la till lite mer mjöl och det blev bättre men skalet/degen efter friterat smakar inte alls bra för mjukt inuti och degig inuti inte krispig.
Lejla
Smeten är för tunn😔 Skalet på de friterade bananerna blev alldeles för tunt. Inte alls så gott!
Cecilia
Så himla gott ❤️❤️
Helen
Perfekt!
Emmi