Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Friskissallad

Denna fruktiga sallad med frisk och fräsch smak serverar du med en röra på cottage cheese, apelsin och russin tillsammans med solrosfrön. Salladen smyckas med vacker kiwi och apelsincottage cheese klickas ut vid sidan av.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Plocka isär rosè- och endivsallatsbladen. Skölj och lägg på en handduk att rinna av.
  2. Skala apelsinerna så att den vita hinnan försvinner. Tärna dem.
  3. Skala och skiva kiwifrukterna. Lägg cottage cheesen i en skål. Blanda ner apelsintärningar och russin.
  4. Häll över oljan och lite salt och rör om. Lägg upp några rosè- och endivsallatsblad på 4 tallrikar (för 4 port). Lägg därefter på en hög med apelsincottage cheese och några kiwiskivor. Strö över solfrosfrön. Servera med ett gott bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rosésallad
  • 1 endivesallad
  • 2 1/2 apelsiner
  • 3 kiwi
  • 400 g cottage cheese
  • 1/2 dl gula russin
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm rostade solrosfrön
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer