Kladdkaka med choklad
En kladdkaka med smält choklad istället för kakao - drömmen för alla chokladälskare! Välj om du vill lyxa till kladdkakan med en glasyr på mörk choklad och kaffe också, eller ha den precis som den är med en klick grädde. Den här kakan är också perfekt som glutenfri chokladtårta.
Ingredienser
14 bitar
Kladdkaka
100 g smör
200 g mörk choklad (70%)
2 dl strösocker
4 ägg
Glasyr
3/4 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
1 msk sirap
1 espresso (à ca 3cl)
1 msk smör
Till servering
färska bär
vispad grädde
För alla
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, choklad, och grädde till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per bit utan bär och grädde till servering.
Receptet har uppdaterats okt 2020.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1162 KJ / 278 kCal
Fett18 g
Salt0.2 g
Kolhydrater24 g
Protein4 g
Kommentarer
Supergod kladdkaka, som jag nu gör för tredje gången på ganska kort tid. Härligt med en glutenfri kaka, som är så här chokladig. Har idag gjort hekt enligt receptet med kaffe i glasyren. Dock var min ugn varmare än dotterns, så 15 minuter var lite lång tid.
Karin
2023-04-15Jättefin kaka, med den mindre springformen blir kakan hög och fin. Min ugn behövde 17minuter 🙂
Inger
2021-04-22Kan man göra dubbelsats i lite större form? Vill ha den hög och vi är ganska många :)
Sara
2020-04-07Hej Sara! Vi skulle inte rekommendera att dubblera receptet. Det är bättre i så fall att göra två stycken. Den blir lätt "kladdig" och om du dubblerar den så blir den svår att hantera. Om du har en varmluftsugn så kan du grädda 2 formar samtidigt. Håll koll på tårtorna i ugnen när du gräddar dom i så fall. Tiden kan behöva justeras. Lycka till med bakningen och hoppas att du gillar tårtan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-07