Kladdkaka med choklad

En kladdkaka med smält choklad istället för kakao - drömmen för alla chokladälskare! Välj om du vill lyxa till kladdkakan med en glasyr på mörk choklad och kaffe också, eller ha den precis som den är med en klick grädde. Den här kakan är också perfekt som glutenfri chokladtårta.

Gör så här
00:13:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit utan bär och grädde till servering.
Energi1162 KJ / 278 kCal
Fett18 g
Salt0.2 g
Kolhydrater24 g
Protein4 g
Kommentarer
Ganska konstigt recept. Dels står det inte i texten att det är 200 grader varmluft så jag tog 200 grader över o under värme. Då jag hade en 26 cm form blev den väl tunn. Hade den inne ca 15 minuter. Får se hur den blir när den kallnat och vi kan provsmaka. Det är ju bra den är glutenfri. Tog 1 dl mindre socker och 55% choklad.
Maria
2025-05-23Har lagat den här flera gånger med 50-55 procent choklad (Lindt eller Anthon Berg) och HERREGUD så god den blir! Garnerar med smälta Werters original (blir som knäckflarn) på och strör över lite flingsalt. Kaffet kan man skippa om man vill ha snällare smak.
Elin
2025-05-14Den var jättegod! Ett barnbarn älskade den. Hoppade tyvärr över kaffet i glasyren eftersom min man övertalade mig att göra så men den smakade underbart ändå.
Karin
2025-02-16