Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Flädergravad lax

Överraska med gravad lax på nytt sätt, med friska fruktiga smaker. Grava laxen i fläderblomssaft och fläderbrännvin. Servera den flädergravade laxen med en fyllig äppel- och gräslökskräm. Lika gott till påsk eller valborg som en ljummen sommarkväll.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda flädersaft och brännvin. Bred ut laxskivorna på fat eller plåt. Strö över salt och peppar. Häll på fläderblandningen. Låt stå framme i 20-30 minuter att grava.
  2. Crème fraiche: Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna stavar. Blanda med gräslöken och crème fraichen. Salta och peppra lätt.
  3. Bred ut laxskivorna på 4 tallrikar (för 4 port). Klicka på crème fraiche-blandningen.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g färsk lax (som har varit fryst i minst 2 dygn) i tunna skivor (beräkna 12 skivor på 400 g lax)
  • 4 msk konc fläderblomssaft
  • 3 msk fläderbrännvin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
Äppel- och gräslökscrème fraiche
  • 1 1/2 syrligt äpple
  • 2 msk fniskuren gräslök
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer