Flädergravad lax

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Flädergravad lax

Överraska med gravad lax på nytt sätt, med friska fruktiga smaker. Grava laxen i fläderblomssaft och fläderbrännvin. Servera den flädergravade laxen med en fyllig äppel- och gräslökskräm. Lika gott till påsk eller valborg som en ljummen sommarkväll.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996

Flädergravad lax

Ingredienser

4 portioner
400 g  färsk lax (som har varit fryst i minst 2 dygn) i tunna skivor (beräkna 12 skivor på 400 g lax)
4 msk  konc fläderblomssaft
3 msk  fläderbrännvin
1 tsk  salt
1 krm  grovmalen svartpeppar

Äppel- och gräslökscrème fraiche

1 1/2   syrligt äpple
2 msk  fniskuren gräslök
1 dl  lätt crème fraiche
salt och peppar

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Alkoholfri drink ”Basilikablomster ”
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Citrondrink med fläder och hallon
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Frasiga potatiskakor med lax
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sommar i Skinnarbo
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Halländsk dinkelsallad
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxtärningar med wasabi & sesam
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga