Flädergravad lax

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Flädergravad lax

Överraska med gravad lax på nytt sätt, med friska fruktiga smaker. Grava laxen i fläderblomssaft och fläderbrännvin. Servera den flädergravade laxen med en fyllig äppel- och gräslökskräm. Lika gott till påsk eller valborg som en ljummen sommarkväll.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996

Flädergravad lax

Ingredienser

4 portioner
400 g färsk lax (som har varit fryst i minst 2 dygn) i tunna skivor (beräkna 12 skivor på 400 g lax)
4 msk konc fläderblomssaft
3 msk fläderbrännvin
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar

Äppel- och gräslökscrème fraiche

1 1/2 syrligt äpple
2 msk fniskuren gräslök
1 dl lätt crème fraiche
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Crema di Mascarpone “Soyer au Champagne”
Betyg 3.6 av 5.
50 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Alkoholfri drink ”Basilikablomster ”
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Citrondrink med fläder och hallon
Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sommar i Skinnarbo
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Halländsk dinkelsallad
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flädermoussetårta med jordgubbsgelé
Betyg 3.9 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga