Flädergravad lax
![Flädergravad lax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Överraska med gravad lax på nytt sätt, med friska fruktiga smaker. Grava laxen i fläderblomssaft och fläderbrännvin. Servera den flädergravade laxen med en fyllig äppel- och gräslökskräm. Lika gott till påsk eller valborg som en ljummen sommarkväll.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996
![Flädergravad lax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g färsk lax (som har varit fryst i minst 2 dygn) i tunna skivor (beräkna 12 skivor på 400 g lax)
4 msk konc fläderblomssaft
3 msk fläderbrännvin
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
Äppel- och gräslökscrème fraiche
1 1/2 syrligt äpple
2 msk fniskuren gräslök
1 dl lätt crème fraiche
salt och peppar
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer