Flädergravad lax

4
0
Flädergravad lax

Överraska med gravad lax på nytt sätt, med friska fruktiga smaker. Grava laxen i fläderblomssaft och fläderbrännvin. Servera den flädergravade laxen med en fyllig äppel- och gräslökskräm. Lika gott till påsk eller valborg som en ljummen sommarkväll.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996

Flädergravad lax

Ingredienser

4 portioner
400 g färsk lax (som har varit fryst i minst 2 dygn) i tunna skivor (beräkna 12 skivor på 400 g lax)
4 msk konc fläderblomssaft
3 msk fläderbrännvin
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar

Äppel- och gräslökscrème fraiche

1 1/2 syrligt äpple
2 msk fniskuren gräslök
1 dl lätt crème fraiche
salt och peppar

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer