Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Färskost med chèvre och ajvar

Om du blandar crème fraiche med chèvre och ajvar relish så får du en härligt krämig och god röra att ha på mackan eller att servera som tillbehör till maten.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda kvarg, chèvre och ajvar. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ajvar relish. I övrigt är crèmen fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche eller laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölproteinfritt: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Smaksätt med färska örter istället för ajvar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl kvarg eller crème fraiche
  • 150 g chèvre
  • 2 1/2 msk ajvar relish (paprikaröra)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?