Färs- och böngryta med texmex-smak

Betyg 3.6 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Färs- och böngryta med texmex-smak

Färs- och böngryta med texmex-smak - en gryta med nötfärs och tacokrydda, lättlagad och mycket god. Köttfärsen som du blandar med bönor, tomater och avokado blir saftig och tacokryddan hettar till grytan som serveras med ostgratinerade tortillachips.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Färs- och böngryta med texmex-smak

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
olivolja till stekning
200 g nötfärs
1/2 påse tacokrydda (à 40 g)
2 burkar bönor (à 400 g)
2 burkar hela tomater (à 400 g)
salt
peppar
olivolja
1 avokado
1 liten urkärnad, finhackad chilifrukt
1 msk citronjuice
1/2 påse tortillachips (à 100 g)
2 dl riven ost
ev hackade örter t ex persilja eller koriander

Gör så här

00:02:00
00:03:00
00:05:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Enkelt, gott och gick snabbt att laga. Kokade ris också då jag har en hungrig familj.

    Maria

  • Enkel och bra rätt. kul men tacos pp ett lite nytt sätt. Ta mkt mer tacokrydda än vad som står m ni gillar mer smak. Går även att värma dagen efter och sätta i bröd och göra en burito av den med grönsaker.

    Fanny

  • Supergott och så himla mätta blev vi! Rekommenderar verkligen! Köpte färdig guacamolemix och blandade med två avocados och löken.

    Frida

  • Enkel och god maträtt dock så gjorde jag inte avokadoröran men åt smörgås med ost till.

    Viktoria

  • Trevlig rätt som även passar en fre/lör. Tog också lite mer färs och hela kryddpåsen. Kan tänka mig att krydda den ännu lite mer för extra sting!

    Anna

  • När ledorden är enkelt, snabbt och gott blir detta en favorit. Bytte dock ut nötfärsen mot quornfärs samt tog en hel påse krydda istället för en halv.

    Camilla

  • Helt okej mat faktiskt, kommer nog laga fler gånger men ingen höjdarrätt.

    Bryn

  • Som en mycket snabb chili con carne, tillbehören gjorde att det blev extra lyxigt.

    Cecilia

  • Ett bra alternativ till traditionell taccos. jag tog bara en burk bönor och en burk krossade tomater. Det räckte gott och väl till tre personer.

    Charlotte

  • Guda god gryta jag dubblade visserligen mängden färs och serverade ris till, det är mat till 4 i två dagar.

    Louise

Testa liknande recept

  • Fridas mellanmålswrap
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Roquamole
    Betyg 2.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tacobiff i form
    Betyg 3.5 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad