Färs- och böngryta med texmex-smak

Färs- och böngryta med texmex-smak - en gryta med nötfärs och tacokrydda, lättlagad och mycket god. Köttfärsen som du blandar med bönor, tomater och avokado blir saftig och tacokryddan hettar till grytan som serveras med ostgratinerade tortillachips.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
olivolja till stekning
200 g nötfärs
1/2 påse tacokrydda (à 40 g)
2 burkar bönor (à 400 g)
2 burkar hela tomater (à 400 g)
salt
peppar
olivolja
1 avokado
1 liten urkärnad, finhackad chilifrukt
1 msk citronjuice
1/2 påse tortillachips (à 100 g)
2 dl riven ost
ev hackade örter t ex persilja eller koriander
Gör så här
00:02:00
00:03:00
00:05:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stEnkelt, gott och gick snabbt att laga. Kokade ris också då jag har en hungrig familj.
Maria
Enkel och bra rätt. kul men tacos pp ett lite nytt sätt. Ta mkt mer tacokrydda än vad som står m ni gillar mer smak. Går även att värma dagen efter och sätta i bröd och göra en burito av den med grönsaker.
Fanny
Supergott och så himla mätta blev vi! Rekommenderar verkligen! Köpte färdig guacamolemix och blandade med två avocados och löken.
Frida
Enkel och god maträtt dock så gjorde jag inte avokadoröran men åt smörgås med ost till.
Viktoria
Trevlig rätt som även passar en fre/lör. Tog också lite mer färs och hela kryddpåsen. Kan tänka mig att krydda den ännu lite mer för extra sting!
Anna
När ledorden är enkelt, snabbt och gott blir detta en favorit. Bytte dock ut nötfärsen mot quornfärs samt tog en hel påse krydda istället för en halv.
Camilla
Helt okej mat faktiskt, kommer nog laga fler gånger men ingen höjdarrätt.
Bryn
Som en mycket snabb chili con carne, tillbehören gjorde att det blev extra lyxigt.
Cecilia
Ett bra alternativ till traditionell taccos. jag tog bara en burk bönor och en burk krossade tomater. Det räckte gott och väl till tre personer.
Charlotte
Guda god gryta jag dubblade visserligen mängden färs och serverade ris till, det är mat till 4 i två dagar.
Louise