Dillkött på kyckling

Om du vill festa till det lite i vardagen så kan du testa att laga till dillkött på kyckling. Både spännande och annorlunda! Att det dessutom är otroligt gott gör ju inte saken sämre.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Buljong
8 dl vatten
2 lagerblad
1 tsk salt
600 g kycklinglårfilé
2 morötter (ca 200 g, för 4 port)
Dillsås
1 msk smör
2 1/2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 1/2 krm nymalen svartpeppar
1 1/2 - 2 msk ättiksprit (12%)
1 tsk strösocker
1 kruka dill
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2313 KJ / 552 kCal
Fett23 g
Salt5.7 g
Kolhydrater49 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stBra att ni börjat med matlagningsläge! Tina
Kristina
Gott recept. Jag gör dock en redning och rör i direkt när kyckling och morötter kokat! Fungerar utmärkt! 🤗
Andrine
Tack för ett nytt kycklingrecept att variera med. Dessutom gott och enkelt. /Marita
Marita