Croque dijonnaise

Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Croque dijonnaise

Croque dijonnaise är den perfekta mackan att göra på kvällskvisten när hungern smyger sig fram. Du hackar picklesen och blandar med dijonsenap och crème fraiche. På brödet placerar du röran, skinkan, tomater och ost och låter de värmas i ugnen. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008

Croque dijonnaise

Ingredienser

4 st
10 cornichons
2 msk dijonsenap
1/2 dl crème fraiche
4 skivor vitt bröd
2 skivor rökt skinka
2 tomatskivor
2 - 4 tunna skivor gul lök
salt
peppar
torkad timjan
2 dl riven ost med smak, t ex lagrad cheddar

Gör så här

00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • 2 matskedar dijonsenap på en halv deciliter creme fraiche är alldeles för starkt och tar över smaken helt och hållet. Prova med två teskedar senap istället för en mer mild smak.

    Martin

  • Första gången jag gjorde dessa fick jag mycket beröm från mina gäster. Andra gången kom jag på att jag första gången inte följt receptet riktigt. Lade på två skivor tomat och två lök på varje macka istället för den halva tomatskiva och halva lökskiva som receptet beskriver. Jfr första gången något besviken, men hyfsat god ändå. BoS

    Bo

  • Detta låter riktigt gott ska prova detta. Mona

    Mona

Testa liknande recept

  • Varm tortillarulle
    Betyg 4.3 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Croque monsieur
    Betyg 4.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Skinkskivor med varm rissallad
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mackor i våffeljärnet
    Betyg 3.9 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad