Creme ninon med dilldoftande kräfttoast
Till vacker förrätt passar denna krämiga Creme ninon med dilldoftande kräfttoast. Mixa bara ihop din vackra ärtsoppa och servera direkt med krispigt bröd bestrött av en utsökt, salt kräftröra. Det kommer bli en succé!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk smör eller margarin till stekning
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar eller konc kycklingfond (2 buljongtärningar motsvarar 3 msk fond)
500 g frysta ärtor
1 dl crème fraiche
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 msk rumsvarmt smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
ev dillvippa till garnering
Kräfttoast
1 burk avrunna kräftstjärtar
1 dl crème fraiche
finrivet skal av 1/2 tvättad citron
1 msk citronjuice
2 msk hackad dill
1 krm salt
1 krm vitpeppar
4 skivor grovt rostbröd
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och brödet. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med majsstärkelse (Maizena) utrörd i lite av soppan, välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Kräftröran blir fastare om du först vispar crème fraichen hård med elvisp eller mixerstav.
Har du lagat receptet?
Kommentarer