Creme ninon med dilldoftande kräfttoast | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Creme ninon med dilldoftande kräfttoast

Till vacker förrätt passar denna krämiga Creme ninon med dilldoftande kräfttoast. Mixa bara ihop din vackra ärtsoppa och servera direkt med krispigt bröd bestrött av en utsökt, salt kräftröra. Det kommer bli en succé!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör eller margarin i en stor kastrull utan att den tar färg. Tillsätt vatten och smulade buljongtärningar eller fond. Låt koka upp. Blanda i ärterna och koka dem ca 1 minut.
  2. Tillsätt crème fraiche och mixa soppan slät i en matberedare eller med stavmixer.
  3. Blanda vetemjöl och rumsvarmt smör till en slät redning. Rör ut redningen i lite av soppan och rör sedan ner det i resten av soppan. Låt koka ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Kräfttoast: Pressa vätskan ur kräftstjärtarna och blanda försiktigt med crème fraiche, citronskal, citronjuice och dill. Krydda med salt och peppar. Rosta brödskivorna och låt dem svalna. Fördela kräftröran på bröden och servera till soppan. Garnera med dillvippor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och brödet. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med majsstärkelse (Maizena) utrörd i lite av soppan, välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Kräftröran blir fastare om du först vispar crème fraichen hård med elvisp eller mixerstav.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin till stekning
  • 1 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar eller konc kycklingfond (2 buljongtärningar motsvarar 3 msk fond)
  • 500 g frysta ärter
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 msk rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • ev dillvippa till garnering
Kräfttoast
  • 1 burk avrunna kräftstjärtar
  • 1 dl crème fraiche
  • finrivet skal av 1/2 tvättad citron
  • 1 msk citronjuice
  • 2 msk hackad dill
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 skivor grovt rostbröd
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info