Citronsockerkaka med blåbär och citruskvarg

17
1
Citronsockerkaka med blåbär och citruskvarg

Citronsockerkaka är en mjuk klassisk kaka med fräsch smak av citronskal, citronolja och citronmeliss. Den är lätt att baka som en vanlig sockerkaka, och god att servera med blåbär och citruskvarg. Kakan är god till kaffe eller saft.

Citronsockerkaka med blåbär och citruskvarg

Ingredienser

12 bitar
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
2 tsk bakpulver
1 kruka citronmeliss
1 citron
3 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl olivolja med citronsmak
1 dl mjölk
smör eller margarin till formen
kokos eller ströbröd till formen

Till servering

blåbär
kvarg citrus

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri mjölmix och använd kokos i formen.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mjölk, laktosfritt margarin, smör eller olja att smörja formen med samt laktosfri kvarg smaksatt med rivet citronskal att servera till.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt margarin, smör eller olja att smörja formen med. Byt ut kvarg mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri produkt, smaksätt med rivet citronskal.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Ulla

2013-07-28

Fantastiskt saftig och god smak av citronmelissen som också gjorde kakan vacker med sitt gröna. Kokos i formen gifte sig bra med med resten. Blev bjuden på denna kaka och kommer absolut att baka den själv.

Näringsvärde per portion

Energi 1142 KJ / 273 kCal
Fett 12.8 g
Kolhydrater 34.9 g
Protein 4.1 g
Läs mer om näringsvärden