Citronsockerkaka med blåbär och citruskvarg
Citronsockerkaka är en mjuk klassisk kaka med fräsch smak av citronskal, citronolja och citronmeliss. Den är lätt att baka som en vanlig sockerkaka, och god att servera med blåbär och citruskvarg. Kakan är god till kaffe eller saft.
Ingredienser
Till servering
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri mjölmix och använd kokos i formen.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mjölk, laktosfritt margarin, smör eller olja att smörja formen med samt laktosfri kvarg smaksatt med rivet citronskal att servera till.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt margarin, smör eller olja att smörja formen med. Byt ut kvarg mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri produkt, smaksätt med rivet citronskal.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fantastiskt saftig och god smak av citronmelissen som också gjorde kakan vacker med sitt gröna. Kokos i formen gifte sig bra med med resten. Blev bjuden på denna kaka och kommer absolut att baka den själv.
Ulla
2013-07-28