Citronsockerkaka med blåbär och citruskvarg
Citronsockerkaka är en mjuk klassisk kaka med fräsch smak av citronskal, citronolja och citronmeliss. Den är lätt att baka som en vanlig sockerkaka, och god att servera med blåbär och citruskvarg. Kakan är god till kaffe eller saft.
Ingredienser
12 bitar
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
2 tsk bakpulver
1 kruka citronmeliss
1 citron
3 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl olivolja med citronsmak
1 dl mjölk
smör eller margarin till formen
kokos eller ströbröd till formen
Till servering
blåbär
kvarg citrus
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1142 KJ / 273 kCal
Fett12.8 g
Kolhydrater34.9 g
Protein4.1 g
Kommentar
Fantastiskt saftig och god smak av citronmelissen som också gjorde kakan vacker med sitt gröna. Kokos i formen gifte sig bra med med resten. Blev bjuden på denna kaka och kommer absolut att baka den själv.
Ulla
2013-07-28