Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citronglaserad lax med mynta- och korintsallad

Denna spännande citronlax måste du prova! Grilla bara snabbt din vackra lax och pensla den med sour lemonglaze innan den läggs upp på en smakfull bädd av mynta- och korintkryddad rissallad. Vackert, mättande och otroligt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
  2. Grilla laxen på medelvärme 2-3 minuter på varje sida. Avsluta med att pensla på sour lemonglaze och strö över grillkrydda citrus.
  3. Sallad: Grovhacka myntan. Skala och finhacka vitlöken. Blanda samtliga ingredienser till salladen.
  4. Fördela salladen i djupa tallrikar. Lägg på laxen och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar laxfilé (á 150 g)
  • 4 msk sour lemonglaze
  • 2 msk grillkrydda citrus
Mynta- och korintsallad
  • 2 dl basmatiris
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 vitlöksklyfta
  • saft och rivet skal från 1 citron
  • 1/2 dl korinter
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?