Citron- och ingefärste

Gör ditt egna citron- och ingefärste på färsk ingefära, pressad citron och honung. Ingefäran, en nyttig krydda som ska vara inflammationshämmande, ger en härlig doft och en fräsch smak.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi327 KJ / 78 kCal
Fett0 g
Salt0.01 g
Kolhydrater19 g
Protein0 g
Kommentarer
11 stJag gör alltid detta te vid förkylningar men jag använder helst citronskivor och fryst ingefära. Häller hett vatten (inte nödvändigtvis kokande) över citron och ingefära och låter det dra. Smakar av med honung och en nypa salt. Jag gör oftast en stor sats som jag kyler ner och värmer en kopp i micron när jag ska dricka det. Det blir bara bättre av att dra några timmar till ett dygn i kylen. Gott och lindrande.
Cecilia
Till Johanna vill jag säga att ingefäran tappar sin näring från 60 grader och citronen från 32 grader. Sen vet jag ju inte hur fort denna nedbrytning går så kanske är det ok med lite högre tempraturer om teet ska drickas på en gång. När det gäller honung vill jag upplysa om att det endast är nyslungad honung som är nyttig, all annan honung är bara socker och ska undvikas om man vill hälsomaximera.
Peter
Halloj! Jag måste fråga nu för jag gör ofta ingefärashots och så noga med att inte ha för hög temperatur. Förstörde nyss en hel sats för jag glömde hålla koll. Det sägs ju att allt nyttigt försvinner vid över 40 grader. Jag tänker att te är väl oftast varmare? Hur tänker ni andra?
Johanna
Bra enkelt recept det ska jag testa!
Liselotte
Jätte bra min dotter älskade det 😁
Anna
Det här var jättegott och hjälpte mot mitt illamående.
Tommy
Obs! Glöm inte att vattnet bör svalna till ca 60 grader innan honungen lägges i. I annat fall försvinner den fina antiseptiska verkan. (Om man dricker det för halsont och förkylnings skull :)
Veronica
Jätte gott tog även i lite gurkmeja
Lars
Jättegott och friskt!
Bengt
Supergott !!!
Eija