Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cissis tonfisksallad

I Cissis tonfisksallad trängs många härliga smaker på tallriken. Ägg, tonfisk, kiwi, äpple och grönsallad blandas med en aptitlig sås av lättmajonnäs, gräddfil, curry, chilifrukt, salt och socker. Servera med rostat bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hårdkoka äggen. Skala och skiva kiwi. Skala, kärna ur och tärna äpplen. Häll av vattnet från tonfisk. Dela i mindre bitar. Grovhacka jordnötterna. Skala äggen och skär i klyftor.
  2. Rör samman lättmajonnäs, gräddfil, curry, chilifrukt, salt och socker till sås.
  3. Lägg sköljda salladsblad på ett fat. Fördela hälften av salladsingredienserna ovanpå. Bred över hälften av såsen. Lägg resten av salladsingredienserna ovanpå och ringla över resten av såsen. Garnera med hackad gräslök och jordnötter. Servera med bröd, gärna rostat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 3 kiwi
  • 2 äpplen
  • 2 burkar tonfisk (à 185 g)
  • 1/2 dl jordnötter
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 tsk curry
  • 1/2 chilifrukt
  • 1 krm salt
  • 1 krm socker
  • grönsallad
  • hackad gräslök
  • 1 formfranska
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info