Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Chokladskorpor

Mumsiga hemlagade skorpor med chokladsmak fixar du med detta recept. Du behöver bland annat smör, ägg, kakao, blockchoklad och hasselnötter. Chokladskorporna är perfekta att servera till fikat.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör smör och socker krämigt med elvisp med degkrokar. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda väl.
  3. Blanda mjölet med de övriga torra ingredienserna, förutom blockchokladen och nötterna, i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen lite i sänder till äggblandningen och arbeta väl med elvispen.
  4. Hacka blockchokladen och blanda ner den och nötterna.
  5. Rulla en boll av degen och dela den i 2 delar. Rulla dem till 2 rullar, ca 25 cm långa, går bäst på lätt mjölat underlag.
  6. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt och platta ut dem med sidan av handen till två rektanglar, ca 10 cm breda och 1,5 cm höga (för 6 port). Grädda i 12- 15 minuter.
  7. Ta ut och låt svalna lite, skär sedan 1 cm breda snittar diagonalt över "limporna". Lägg dessa på ugnsgaller med snittsidan upp och grädda i ca 12 minuter till.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 100 g blockchoklad
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
Lägg till i inköpslistan