Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chokladgodiskakor

Recept på smaskiga chokladgodiskakor med bland annat mörk choklad, jordnötssmör, jordnötter, russin och farin. Kakorna blir riktigt knapriga och goda.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg bakplåtspapper på ugnsplåtar.
  3. Hacka blockchokladen grovt.
  4. Rör smör och jordnötssmör. Vispa i farinet. Rör i ägget.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten.
  6. Rör ner jordnötter, blockchoklad och russin. Blanda väl.
  7. Lägg ut matskedsstora klickar på plåtarna. Grädda 10-12 minuter tills kakorna börjar få ljusbrun färg.
  8. Låt kakorna svalna på plåten ett par minuter. Lossa och lägg på galler för att svalna.

Ingredienser

Portioner: 40 st
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 150 g mjukt smör
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 ägg
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 dl russin
  • 2 1/2 dl Brun Farin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?