Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Chokladbollar (glutenfria)

Superenkla och goda chokladbollar som passar perfekt till Halloween. Chokladbollarna har inget tillsatt socker, innehåller inte gluten och passar även vegetarianer då de bara har vegetabiliska ingredienser.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 15-20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa dadlarna med kokosolja till en jämn smet. Blanda i övriga ingredienser, forma till runda bollar och rulla dem i den färgade kokosen.
  2. Garnering: Sockerögon eller vit och svart sockerpasta till ögon.
  3. Förvara i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Löfbergs rosteri och kaffebar.

Ingredienser

Portioner: ca 15-20 st
  • 10 smaksatta dadlar med choklad
  • 3/4 dl kokosolja
  • 2 1/2 dl glutenfria havregryn
  • 1 1/2 msk kakao
  • 2 msk starkt kaffe eller espresso
  • ca 1 krm havssalt
  • kokos (att rulla i)
  • karamellfärg
Garnering
  • sockerögon eller vit och svart sockerpasta till ögon
Lägg till i inköpslistan