Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Cheesecake med vit choklad och Oreo

Denna ljuvliga cheesecake har en krispig botten med krossade Oreokakor och en krämig fyllning på färskost och vit choklad. Toppa med en hallonkräm gjord på färska hallon och florsocker… mmm…

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spänn fast bakplåtspapper i botten på en springform, ca 22 cm i diameter (för 8 port). Mixa kakorna och tryck ut kaksmulorna i botten på formen.
  2. Vispa färskosten slät med vattnet.
  3. Smält chokladen i 30 sekunders intervaller i micron eller över ett vattenbad. Låt svalna något.
  4. Vänd ner den smälta chokladen i färskosten under omrörning. Vispa några minuter tills smeten har fått en luftig och krämig konsistens.
  5. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en separat skål. Vänd ner äggvitan i färskostkrämen och häll smeten i bakformen. Frys minst 2-3 timmar.
  6. Mosa ihop hallon och florsocker i en skål. Bred ut hallonpurén ovanpå cheesecaken och ställ in i frysen minst 1 timme till.
  7. Ta ut cheesecaken ur frysen ca 30 minuter innan servering.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kakor.
Gör laktosfri. välj laktosfria produkter av färskost och vit choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost och vit choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Oreo.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 förp oreokakor (à 154 g)
  • 400 g färskost (av philadelphiatyp)
  • 4 msk vatten
  • 200 g vit choklad
  • 5 äggvitor
  • 200 g färska hallon
  • 2 msk florsocker

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer