Cake pops

Innan det blir Cake pops behöver du först göra eller köpa en sockerkaka. Den här lekfulla efterrätten kräver lite tålamod men kommer garanterat uppskattas av alla åldrar. Extra roligt om du använder både mörk och ljus choklad och olika sorters strössel.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknad per bit.
Energi854 KJ / 204 kCal
Fett11 g
Salt0.1 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g
Kommentarer
11 stProvar att göra detta för första gången, har gått helt okej men vår frys är lite för liten för att få plats med pinnarna så har fått bryta av dem en del, samt att jag inte fattade att chokladen inte får bli för varm så fick åka till baka till affären och köpa ny. Kan ju säga att detta blivit mer 2 timmar än 1, men det är klart förväntat första gången man prövar baka något nytt :)
Amanda
Jättekul o göra. Fina blev de också. Nästa gång ska jag ha sötare choklad. Valde mörk block idag o smaken blev lite sträv
Cecilia
Ett recept jag återkommer till då och då. Enkelt och väldigt festligt! Viktigt är dock att inte låta de stelna med chokladen nedåt, då får man inte loss dem... Jag har använt mig av frigolitbitar och ställt ned träpinnarna i och då kan varje cacepops få stelna i lugn och ro utan att de fastnar.
Suzann
För att kontra till Jannica's recension på dessa Cake Pops, så måste jag säga att dessa var riktigt enkla och roliga att göra! Följde receptet exakt och fick 29 bollar som blev väldigt fina allihop. Dessa kommer jag att göra flera gånger!
Helena
Jag kan säga såhär att ingenting med dessa cakepops är roligt. Det är heller inte lite pyssligt utan extremt jävligt. Vi försökte oss på denna efterrätt och det höll på att sluta i skilsmässa. Resultatet blev något som skulle kunna jämföras med det som katta gör på lådan. Det var tänkt som fika till yngsta dotterns dop men hon hade förmodligen aldrig förlåtit oss om vi gjort det. Smaken var god men ingen skulle nånsin komma på tanken att stoppa dessa i munnen. Vi lät cakepopsen stelna på en tallrik i kylen sen fick vi använda en vinkelslip för att få loss dom. Cakepopsen skulle snarare kunna användas som ett mordverktyg än fika.
Jannica
Gjorde flera sockerkakor i långpanna i olika färger till dotterns kalas (hon ville ha en stjärnformad flervåningskaka). Då det blev en massa kaka över lät jag den torka lite, körde den i en mixer och la sedan i påsar i frysen. Nu tog vi fram det för att göra cake pops; perfekt pyssel en grå eftermiddag! Och perfekt att använda upp kakresterna =)
Alma
Hej! Jag gör mina cake pops dagen innan de ska bjudas på ett kalas. Hur förvarar jag dem bäst? :)
Rebecca
Ska man ta färdiggräddad/färdigköpt sockerkaka som man sedan mixar sönder till smulor och sen blandar med förskosten?
Sanna
Hej Sanna! Ja, exakt antingen hemmagjord eller köpt sockerkaka mixas och blandas med färskost. Lycka till med popsen! Hälsningar Elina
ICA-köket
jätte bra
Kawkab
Jag har ätit med mjuk pepparkaka jättegoda och festliga.
Marie-louise