Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Broccoli med dragon och pinjenötter

De vackra färgglada broccolibuketterna blandas med en smaklig dressing bestående av rostade pinjenötter, schalottenlök, dragonvinäger och söt honung. Du kan servera broccolin till kött eller fisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort den nedersta, grövsta delen av broccolistånden. Skär broccolin i buketter och lägg i kokande lättsaltat vatten 2-3 minuter.
  2. Lyft upp/häll av broccolin och kyl snabbt av i kallt vatten, gärna med is. Låt rinna av på en handduk.
  3. Rosta pinjenötter. Hacka dem grovt. Skala och strimla schalottenlökar.
  4. Vispa ihop dragonvinäger och kallpressad raps- eller olivolja med pinjenötter, schalottenlök och honung. Smaksätt med flingsalt och nymalen svartpeppar.
  5. Blanda dressingen med broccolin. Lägg upp i en skål eller på tallrikar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 broccolistånd
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 2 schalottenlökar
  • 3 msk dragonvinäger
  • 1 dl kallpressad rapsolja eller olivolja
  • 2 msk honung
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?