Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Broccoli med dragon och pinjenötter

De vackra färgglada broccolibuketterna blandas med en smaklig dressing bestående av rostade pinjenötter, schalottenlök, dragonvinäger och söt honung. Du kan servera broccolin till kött eller fisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort den nedersta, grövsta delen av broccolistånden. Skär broccolin i buketter och lägg i kokande lättsaltat vatten 2-3 minuter.
  2. Lyft upp/häll av broccolin och kyl snabbt av i kallt vatten, gärna med is. Låt rinna av på en handduk.
  3. Rosta pinjenötter. Hacka dem grovt. Skala och strimla schalottenlökar.
  4. Vispa ihop dragonvinäger och kallpressad raps- eller olivolja med pinjenötter, schalottenlök och honung. Smaksätt med flingsalt och nymalen svartpeppar.
  5. Blanda dressingen med broccolin. Lägg upp i en skål eller på tallrikar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 broccolistånd
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 - 2 schalottenlökar
  • 3 msk dragonvinäger
  • 1 dl kallpressad rapsolja eller olivolja
  • 2 msk honung
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info