Blåkokt regnbåge med blådruvsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Blåkokt regnbåge med blådruvsås

Blåkokt regnbåge med blådruvssås är en perfekt fiskrätt med underbar smak. Låt fisken koka i buljong och gör en sås med härlig smak av blå vindruvor. Servera sås och fisk med ris, morotsslantar och haricots verts. Ett recept på utmärkt husmanskost!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj inte av fisken utan lägg den urtagen i en fiskgryta. Häll över vinägern och låt stå 10 min. Koka upp buljongen i en kastrull och häll den över fisken. Sjud fisken ca 10 min tills den är färdig.
  2. Sås: Skölj druvorna. Dela nästan hälften av dem mitt itu och ta bort kärnorna. Skala dem ev och häll på 2/5 av vinet. Lägg resten av druvorna i en kastrull. Tillsätt vinet och vinägern.
  3. Skala och hacka löken. Lägg lök och pepparkorn i kastrullen. Låt blandningen koka ca 10 min på svag värme.
  4. Sila blandningen och blanda med äggulorna i en skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Vispa till ett pösigt skum. Smält matfettet i en kastrull eller en skål i mikrovågsugnen.
  5. Häll matfettet i skålen under vispning. Tillsätt de marinerade druvorna.
  6. Servera regnbågen med blådruvssåsen, ris, lättkokta morotsslantar och haricots verts.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 Portionsregnbågar
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 l fiskbuljong (tärning eller fond + vatten)
Sås
  • 250 g blå vindruvor
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 schalottenlökar
  • 5 vitpepparkorn
  • 3 äggulor
  • 100 g smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan