Biffar av oxfärs med lökstekt vinterkål och lingonchutney

3
0
Biffar av oxfärs med lökstekt vinterkål och lingonchutney

Ett smakrikt och härligt recept på matiga biffar av oxfärs med lökstekt vinterkål och lingonchutney. Du gör receptet av bland annat oxfärs, ägg, bacon, kål, sirap, lingon och sambal oelek. Gott och mättande!

Biffar av oxfärs med lökstekt vinterkål och lingonchutney

Ingredienser

4 portioner

Biffarna

500 g oxfärs
1 ägg
4 skivor finstrimlat bacon
1 skalad och riven gul lök
1 - 2 tsk salt
ca 2 krm svartpeppar från kvarn
1 dl gräddfil
smör till stekning

Lökstekt kål

1/2 litet kålhuvud
2 gula lökar skalade och skurna i klyftor
2 msk normalsaltat smör
2 msk mörk sirap
salt och peppar

Lingonchutney

1/2 dl strösocker
4 dl lingondricka eller tranbärsdricka
1 skalad och fint hackad schalottenlök
4 dl frysta lingon
1 msk balsamicovinäger
maizenaredning för vita såser
1 tsk sambal oelek

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer