Biffar av oxfärs med lökstekt vinterkål och lingonchutney
Ett smakrikt och härligt recept på matiga biffar av oxfärs med lökstekt vinterkål och lingonchutney. Du gör receptet av bland annat oxfärs, ägg, bacon, kål, sirap, lingon och sambal oelek. Gott och mättande!
Ingredienser
4 portioner
Biffarna
500 g oxfärs
1 ägg
4 skivor finstrimlat bacon
1 skalad och riven gul lök
1 - 2 tsk salt
ca 2 krm svartpeppar från kvarn
1 dl gräddfil
smör till stekning
Lökstekt kål
1/2 litet kålhuvud
2 gula lökar skalade och skurna i klyftor
2 msk normalsaltat smör
2 msk mörk sirap
salt
peppar
Lingonchutney
1/2 dl strösocker
4 dl lingondricka eller tranbärsdricka
1 skalad och fint hackad schalottenlök
4 dl frysta lingon
1 msk balsamicovinäger
maizenaredning för vita såser
1 tsk sambal oelek
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer