Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bananomelett

Ett gott recept på en snabb och annorlunda omelett med banan, olja, ägg och persilja. Bananomeletten är lättlagad och passar bra till mellanmål eller brunch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala bananen och skär den i skivor, ca 1/2 cm tjocka. Värm rikligt med olja i en stekpanna och stek skivorna tills de är gyllenbruna. Låt skivorna rinna av.
  2. Vispa äggen i en skål och tillsätt salt och peppar. Blanda i de varma, nystekta bananskivoma och vispa kraftigt med en gaffel.
  3. Värm olja i en liten stekpanna och häll i omelettsmeten som då börjar stelna. Rör med en gaffel så att lös smet kan rinna ner mot botten, tills nästan all smet stelnat.
  4. Ta en tallrik, lägg den över stekpannan och vänd över omeletten på tallriken med en bestämd rörelse. Häll lite mer olja i stekpannan om det behövs och låt omeletten glida tillbaka i den varma oljan. Stek ett par minuter till. Garnera med persilja och servera.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 halvmogen banan
  • 2 msk majsolja
  • 3 ägg
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?