Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Bagel i Caesar-stil

Caesar stil bagel är en variant på den amerikanska klassikern Caesarsallad med kyckling. Det som frånskiljer dem båda från varandra är att denna tappning läggs i ett bagelbröd och kan ätas hemma i lugn och ro eller på språng.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm en stekpanna, tillsätt oljan och bryn kycklingen i het panna i ett par minuter på var sida. Krydda med salt och peppar. Tillsätt smöret och sänk värmen till medium. När smöret brynts, ös kycklingen med smöret då och då. Stek kycklingen tills innertemperaturen är 72°C.
  2. Dela brödet på mitten, rosta båda halvorna och bred ett rikligt lager med färskost på båda bröden.
  3. Fördela den strimlade romansalladen över underdelarna på bröden.
  4. Skiva kycklingbrösten i tunna skivor och fördela jämnt ovanpå salladen.
  5. Strö över skivad rödlök och toppa med parmesanost samt ev salt och peppar.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (finns i parmesanosten).

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk olja
  • 2 majskycklingbröst med skinn
  • salt
  • peppar
  • 2 msk smör
  • 4 bagels
  • 300 g färskost (gärna ört & vitlök)
  • 1/2 strimlad romansallad
  • 1/2 skivad rödlök
  • 80 g hyvlad parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer