Äpplen med havretosca och kardemumma

En mumsig och smakrik efterrätt med smak av äpple, havre och kardemumma. Gör en toscasmet av havregryn, kardemumma och grädde och täck sedan äpplena med den. Servera den goda desserten tillsammans med lite glass.

Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl rena havregryn
1 tsk kardemumma (eller kanel)
1/2 dl flytande mjölkfritt margarin
1/2 dl socker
1 dl soja eller havrebaserad grädde (välj soja för glutenfri)
4 äpplen
Till servering
växtbaserad glass
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Du skriver använd växtbaserad grädde för glutenfritt. Mig veterligen innehåller grädde intengluten
Ulla
2024-03-23Blev ingen toscasmet då det ju är mjölk i
Ingvor
2022-10-26Mumsig efterrätt. Fungerade bra att göra den på vanlig grädde och flytande smör/rapsolja.
Lena
2020-04-17