Äpplen med havretosca och kardemumma | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Äpplen med havretosca och kardemumma

En mumsig och smakrik efterrätt med smak av äpple, havre och kardemumma. Gör en toscasmet av havregryn, kardemumma och grädde och täck sedan äpplena med den. Servera den goda desserten tillsammans med lite glass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200° C. 
  2. Rör samman ingredienserna till havretoscan i en bunke.
  3. Skär äpplena i klyftor, lägg dem i en ugnssäker form.
  4. Klicka toscasmet över äpplena och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Till servering: Servera med växtbaserad glass.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Många allergiker som reagerar på äpplen, tål oftast äpplen om de har hettats upp. Mindre allergiframkallande sorter finns, t ex Gluster.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl rena havregryn
  • 1 tsk kardemumma (eller kanel)
  • 1/2 dl flytande mjölkfritt margarin
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl soja eller havrebaserad grädde (välj soja för glutenfri)
  • 4 äpplen
Till servering
  • växtbaserad glass
Lägg till i inköpslistan