Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

2 x frosting

Söt och fast frosting till cupcakes, muffins och sockerkaka. Fri från gluten, mjölkprotein och ägg.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för till 12 cupcakes vardera portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Vaniljfrosting

  1. Blanda ihop rumsvarmt margarin, florsocker, vaniljsocker och sojadryck.
  2. Rör ihop till en jämn frosting utan klumpar.


Hallonfrosting

  1. Tina hallon eller ta färska. Pressa hallonen genom en finmaskig sil ner i en skål. Tryck med en sked för att få igenom så mycket som möjligt.
  2. Blanda ihop rumsvarmt margarin, florsocker, vaniljsocker och sojadryck. Tillsätt hallonpurén.
  3. Rör ihop till en jämn frosting utan klumpar.

Bre gärna på valfri frosting på Vaniljcupcakes med strössel och frosting.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Rör ihop med sked för att få en jämn och slät frosting.

Ingredienser

Portioner: till 12 cupcakes vardera
Vaniljfrosting
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 7 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl sojadryck
Hallonfrosting
  • 1 dl hallon
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 7 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk sojadryck
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer