Matinspiration

Vad blir det för mat?

Här hittar du våra godaste recept lagade på veckans erbjudanden och inspiration till säsongens råvaror.

Veckans middagstips

Broccolifritters med tzatziki och potatis
Betyg 3.4 av 5.
93 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönsaker i ostronsås med cashewnötter
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkorv med majs- och potatissallad
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig fiskgryta med broccoli
Betyg 3.4 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hawaiikassler
Betyg 3.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga

Månadens skörd

Månadens skörd

Senaste numret

Så här års vill vi ta vara på höstens tidiga skörd med hjälp av fermentering. I det senaste numret av Månadens skörd har vi träffat fermenteringsdrottningen Jenny Neikell som lär dig allt du behöver veta om den uråldriga konserveringsmetoden. Du kan också läsa om pumpan man inte riktigt vet hur man ska uttala, butternutpumpan. Dessutom hittar du smakrika recept, vad som inspirerar redaktionen just nu och hur kinesisk kål odlas i Blekinge. God läsning!

Till tidningen

Fermentera mera

Dags att ta vara på höstens tidiga skörd med fermentering. Här kommer våra godaste recept!

Picklad zucchini med rosmarin och citron
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Päronmos med citron och kanel
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga

En råvara, tre recept

Hur uttalar man namnet på säsongens hetaste pumpa? Oklart. Men här är tre recept med butternutpumpa!

Pumpa med pistagenötter och dulche de leche
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pumpa med stekt ägg
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad pumpa fylld med hummus och feta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga