Återkallelser

Här informerar vi fortlöpande om återkallelser, som vi av olika skäl ibland väljer att göra. Här informerar vi också när produkten åter får börja säljas. I samband med att en återkallelse görs, går ICA AB också alltid ut med ett pressmeddelande med en förklaring till vad som har hänt - orsaken till återkallelsen.

Release

ICA återkallar ICA Stora kräftor, kinesiska färdigkokta frysta

ICA återkallar ICA Stora kräftor, kinesiska färdigkokta frysta, på grund av misstanke om att kräftorna skulle kunna innehålla salmonella. Tester ICA låtit oberoende labb utföra har inte visat på att kräftorna burit salmonellabakterier, men av försiktighetsskäl återkallas ändå samtliga förpackningar.  -          Vi beklagar detta och gör denna återkallelse för att ingenting är viktigare för ICA än att maten vi säljer ska vara av högsta kvalitet, säger Niklas Warén, kvalitetschef ICA Sverige.

Pressmeddelande - ICA återkallar ICA Nudlar räkor & curry

ICA återkallar ICA Nudlar räkor & curry

ICA återkallar ICA Nudlar räkor & curry 360 gram. Produkten återkallas på grund av att den kan innehålla en annan nudelprodukt (ICA Nudlar biff och soja) som innehåller allergenerna gluten, sojabönor, senap och sesamolja som inte är märkta på ingrediensförteckningen. Produktens etikett överensstämmer alltså inte med innehållet vilket kan utgöra en risk för allergiker.

Release

ICA återkallar ICA Pesto Arrabbiata

ICA återkallar ICA Pesto Arrabbiata, 130 gram. Produkten återkallas på grund av att den innehåller allergenerna cashewnötter, mandel och mjölk som inte deklareras i ingrediensförteckningen. Produktens etikett överensstämmer inte med innehållet vilket kan utgöra en risk för allergiker. 

Visa fler