Idrottssponsring

Vasaloppet och Cykelvasan

Skidåkning är en fantastisk motionsform som levererar glädje och gemenskap i spåren. ICA är stolt värd för KortVasan och TjejVasan samt sponsrar Barnens Vasalopp och det klassiska Vasaloppet.

KortVasan

KortVasan är ett skidlopp för hela familjen. Alla från 12 år får vara med i KortVasan som körs i de klassiska Vasalopsspåren mellan Oxberg och Mora. Längden är tre mil och loppet är starten för hela Vasaloppsveckan.

 

TjejVasan

Oavsett om du är elitåkare eller motionär så är loppet på tre mil en rolig utmaning att ta sig an med vännerna. Vid kontrollerna möts du av levande musik och självklart blåbärssoppa.

Barnens Vasalopp

Att röra på sig är roligt och viktigt – och det är bra att börja tidigt. Runt om i landet engageras över 40 000 barn i något av Barnens Vasalopp som innefattar skidor, cykel eller löpning.

Läs mer om Barnens Vasalopp

 vasalopp2

Vasaloppet

Vasaloppet är världens äldsta och största långlopp på skidor. Varje år deltar över 15.000 personer i detta nio mil långa lopp som kräver sina noga förberedelser.

Snabba fakta Vasaloppet

Vasaloppet är världens äldsta skidlopp, första loppet arrangerades 1922. Sedan 2009 arrangeras också cykel- och löplopp under sommaren.

Logo_Vasaloppet