Miljö

Miljö

Genom att erbjuda allt fler ekologiska, miljömärkta och närproducerade varor underlättar vi på ICA för våra kunder att göra miljösmarta val. Men vi ska också göra allt vi kan för att minska vår och våra leverantörers miljöpåverkan genom alla led i produktionen. Vårt övergripande mål är att ICAs verksamhet ska vara klimatneutral 2020. Här kan du läsa om vårt miljöarbete.

Miljö i butik

Miljö i butik

ICAs största direkta klimatpåverkande faktor är butikerna, inte transporter av varor. Därför pågår flera projekt för att minska energiförbrukningen och gå över till förnyelsebara energikällor.

Smarta förpackningar

Våra förpackningar

Förpackningarna till ICAs egna varor ska inte bara vara snygga och lätta att använda, de ska dessutom spara hyllmetrar och miljön. Varför transportera luft om det inte behövs?

Hållbart fiske

Hållbart fiske

Fisk är gott, nyttigt och ett allt vanligare alternativ på tallriken. Genom att tänka till när vi väljer i fiskdisken kan vi dessutom bidra till en hållbar utveckling i världens sjöar och hav.

Miljöbild klimatneutral verksamhet

Klimatneutral verksamhet

Vår verksamhet ska vara klimatneutral* till 2020. Det inbegriper den klimatpåverkan som verksamheten orsakar i butik, apotek, lager och kontor via exempelvis köldmedia, el, godstransporter och tjänsteresor i både den svenska och baltiska verksamheten. Minskningen ska mätas utifrån en vetenskaplig metod framtagen av bland andra FN och WWF.

Miljomedvetna tips

Sju miljömedvetna tips

Du påverkar miljön och klimatet genom maten du äter. Ungefär en fjärdedel av klimatpåverkan från de svenska hushållen kommer från maten. Det vi äter påverkar också djur och natur på andra sätt. Genom att välja med omsorg, planera inköpen och förvara och tillaga maten rätt kan du vara mer miljösmart.

svensk skog

Egen påse till soporna

Fortsätter människan att sprida plast i naturen i samma takt som vi gör nu, kommer havet att bestå av mer plast än fisk år 2050. Men genom pyttesmå beteendeförändringar kan vi vända utvecklingen åt rätt håll.

puffbild-valj-miljosmart

Välj miljösmart

Vi vet alla att det finns varor som är lite schysstare mot människor, djur och natur än andra. Men det är inte alltid så lätt att hitta dem eller att veta vad olika märkningar står för. Det här vill vi på ICA hjälpa till med! När du ser den här symbolen, vet du att du köper en lite schysstare produkt.

Visa fler